15 juni 2017
19:15

Angered KIF

Referat: Knippla IK - Angered KIF

Vi hade lite skadebekymmer och avstängningar inför matchen, men de grabbar som kom till match höll god kvalité!
Vi visste att dom var bollkära från första mötet iår(serien vände i denna omgången), men vi underprestera. Åt så in i det grövsta, så revansch stod på menyn.

Matchen startar och Gunnared håller förväntat i bollen och gör det bra, dock så bjuder vi dom på detta då vi inte riktigt är på tårna. Dom trillar, trillar och trillar lite till men det händer inget farligt alls. Vi börjar komma in i det mer nu och efter en kvart är matchen vår. Vi smäller på, vi håller boll, vi har fina uppspel. Ser bra ut! Gunnared får till omställningar, men som sagt, inget farligt hände. Runt minut 25 börjar vi få hörnor som är riktigt farliga. Vi har övertag i luften då vi är storleken större överlag, snart måste det ge resultat. Sen efter hörna nummer 5 kommer målet! Kwame sveper in bollen, Totti nickar, räddning, Pumba får den och skjuter, räddning igen, sen får Noggen den i utmärkt knävolleyskottläge,RÄDDNING IGEN, sen tröttnar Pumba och smiskar till i en båge över målis i mål. Vilken sekvens! 1-0 minut 40.
Innan euforin har lagt sig får vi ett fint frisparksläge i sista sparken. Pumba stegar upp. Han drar till och bollen går rätt in i mål!!! Forsberg-klass! Domarn blåser av och vi har medvind i dubbelbemärkelse till andra halvlek.

Jag tar en korv och Festis i pausen och samtalar om halvleken som var med Håkan och Åke som håller med om att matchen är vår. Finbesök av Tommy Wallhult, som jag misstänker kollar in framtida semifinal motstånd i cupen i Juli, som höll med.

Andra halvlek.
Vi tar tag i taktpinnen direkt och vi släpper den inte en sekund i denna halvlek. Vi slänger in Feskar-Danne och Blesen, rock and roll. Vi nöter ner Gunnared och vi får en hörna efter 56 minuter. Tror Danne slår den rätt på den glänsande pannan tillhörande den italienska giganten Totti. 3-0!!! Gunnared försöker och gör det nu bra med sitt bolltrillande, men dom saknar dom vassa lägena för att hota ledningen. Istället kommer Danne fri med målis. Målis rusar men tar bollen samtidigt som han gör en ninjaspark i bröstet på Danne. Öh,straff? Domarn blåser straff och visar det gula till målis som nu börjar tappa det och börjar gnälla på domarn utan resultat.
Straffen slås av Robin, deras spelare tjuvar Robin stannar upp, tar fart igen och skjuter den i mål. Målvakten blir nu ännu argare på domarn och menar på att Robin tog ett steg tillbaka, men domarn dömer och jag håller nog med hans beslut. 4-0 och där var det nog match. Direkt efter avspark snor bollen också retfullt tillbaka bollen, showar lite och rullar bollen retfullt över linjen. 5-0, yeeees!
Vi kör på för vi får allt med oss medans Gunnared försöker hålla i bollen så det stannar vid 5-0. Dom råkar göra ett tillbakaspel till målvakt som tar upp den med händerna. Får man inte göra och indirekt frispark. Seeeeen så visar det sig att han är en idiot. Ja, tyvärr, jag står för det. Han sparkar iväg bollen, får sitt andra gula och skämmer ut sig totalt med att hota domarn och ska försöka ge sig på honom. Domaren bryter matchen... Att en egoistisk människa kan sabba för alla oss andra som var där gör mig förbannad!
Gunnared ber sedan om ursäkt men det var såklart absolut inte deras fel då matchen var hur sjyst och bra som helst, men tyvärr var det en som ville förstöra.
Men en seger iaf, med bitter eftersmak(!).
Gött med vind i seglen inför cupen och hösten!